Tietosuojaseloste 2018-05-25T15:00:44+00:00

Tietosuojaseloste

  1. KERÄÄMÄMME TIEDOT JA NIIDEN KÄYTTÖ

Henkilötietojesi kerääminen

Keräämme asiakasohjelmamme jäseniltä, verkkokauppamme rekisteröitymättömiltä asiakkailta, sekä verkkosivustomme muilta rekisteröitymättömiltä käyttäjiltä erilaisia henkilötietoja.

Keräämme asiakasohjelmamme jäseniltä ja verkkokauppamme rekisteröitymättömiltä asiakkailta asiakastietoja, kuten:

  • Etu- ja sukunimi
  • Yhteystiedot

Keräämme asiakasohjelmamme jäseniltä ja verkkokauppamme rekisteröitymättömiltä asiakkailta lisäksi muita asiakastietoja, kuten::

  • Asiakasohjelman jäseniltä asiakkuuden alkamisajankohta sekä suoramarkkinointiluvat ja -kiellot
  • Asiakasohjelman jäseniltä tarjouksiin ja muuhun yhteydenpitoon liittyvät tiedot, kuten tarjoamamme edut, palvelut tai kampanjat
  • Ostoihin ja reklamaatioihin liittyvät tiedot

Keräämme ainoastaan asiakasohjelmamme jäseniltä myös palveluidemme käyttämiseen liittyviä tunnistamistietoja, kuten käyttäjänimiä.

Jos otat yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse, puhelimitse tai verkkosivustomme yhteydenotto-lomakkeen kautta, saatamme käsitellä seuraavia henkilötietojasi:

  • Etu- ja sukunimi
  • Yhteystiedot
  • IP-osoite
  • Sinun ja asiakaspalvelumme välinen viestintä
  • Muut yhteydenoton yhteydessä antamasi tiedot

Keräämme kaikilta verkkosivustomme käyttäjiltä myös teknisiä tietoja, kuten:

  • IP-osoite
  • Käyttöjärjestelmä ja laite;
  • Verkkosivustollamme etsityt tuotteet, verkkosivustomme sivuhistoria ja muut mahdolliset analytiikkatiedot

Jos vierailet verkkosivustollamme kirjautumatta asiakastilillesi, ei sinulta kerättävää teknistä tietoa voida yhdistää yhteystietoihisi. Tekniset tiedot voidaan kuitenkin yhdistää IP-osoitteeseesi, jolloin tietoa pidetään henkilötietona.

Keräämme sinulta suurimman osan asiakastiedoista liittyessäsi asiakasohjelmaamme tai tehdessäsi ostoksia verkkokaupassamme.

Jotta tietosi olisivat ajan tasalla, saatamme päivittää henkilötietojasi hyödyntäen julkista rekisteriä, päivityspalveluja tai tilaustietojasi.

Henkilötietojesi käsittelyn perusteet ja henkilötietojesi käyttötarkoitus

Käsittelemme henkilötietojasi oikeutetun etumme perusteella. Oikeutettu etumme perustuu liiketoimintamme harjoittamiseen, asiakas- tai kävijäkokemuksesi parantamiseen.

Käsittelemme henkilötietojasi asiakassuhteeseen perustuvien sopimusvelvoitteidemme täyttämiseksi, kun liityt asiakasohjelmamme jäseneksi tai teet ostoksia verkkokaupassamme.

Käsittelemme henkilötietojasi seuraavia käyttötarkoituksia varten:

  • Asiakassuhteen ylläpitämiseksi, kuten informoidaksemme sinua verkkopalveluihimme, tuotteisiimme ja asiakasohjelmaamme liittyen
  • Maksutapahtumien käsittelemiseksi
  • Markkinoinnin kohdentamiseksi
  • Kehittääksemme verkkopalveluidemme laatua analysoimalla esimerkiksi katsomiasi ja ostamiasi tuotteita, antamaasi palautetta sekä osioita, joissa olet vieraillut.
  1. TIETOJESI SÄILYTTÄMINEN

Tietojesi säilytys ja luovutus

Emme luovuta henkilötietojasi eteenpäin lukuun ottamatta seuraavia tilanteita:

  • Olet antanut suostumuksesi luovutukseen
  • Luovutus perustuu lakiin;
  • Luovutus tapahtuu valtuutetulle palveluntarjoajalle ja henkilötietojen käsittelystä on sovittu palveluntarjoajan kanssa

Tietojesi poistaminen

Käsittelemme joitain asiakasohjelmamme jäsenyyteesi liittyviä henkilötietoja, kuten käyttäjänimiä, ainoastaan sopimussuhteen perusteella. Tekemiisi ostoihin ja reklamaatioihin liittyviä henkilötietoja säilytämme niin kauan kuin se on tarpeen esimerkiksi oikeudellisen vaateen puolustamiseksi tai kirjanpitovelvoitteiden ja muiden lakiin perustuvien velvoitteidemme noudattamiseksi.

Verkkosivustomme analytiikkatietoja säilytetään 26 kuukautta. Analytiikkatietoja ovat muun muassa verkkosivustollamme etsimäsi tuotteet.

  1. SINUN OIKEUTESI

Oikeutesi tietojen saamiseen

Sinulla on oikeus tietää, mitä sinua koskevia tietoja käsittelemme.

Lisäksi voit vaatia, että sinulle annetaan selvitys seuraavista asioista:.

  • Miksi tietojasi käsitellään
  • Kenelle tietojasi on luovutettu tai aiotaan luovuttaa;
  • Kuinka kauan säilytämme tietojasi

Jos tarkan säilytysajan ilmoittaminen ei ole mahdollista, annamme selvityksen tietojesi säilytysajan määrittelykriteereistä. Määrittelykriteerit voivat perustua esim. tiettyyn lakiin tai toimialakohtaiseen ohjeistukseen..

Oikeutesi tietojen oikaisemiseen

Jos sinua koskevat tiedot ovat virheellisiä, sinulla on oikeus vaatia kyseisten tietojen oikaisemista.

Voit pyytää tietojesi oikaisemista olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme, jonka yhteystiedot löytyvät tämän tietosuojaselosteen kohdasta 4.

Oikeutesi pyytää tietojen poistamista

Sinulla on oikeus pyytää tietojesi poistamista. Voit pyytää tietojesi poistamista olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme, jonka yhteystiedot löytyvät tämän tietosuojaselosteen kohdasta 4. Jos pyydät meitä poistamaan henkilötietosi, pyrimme poistamaan kaikki sinua koskevat tiedot mahdollisimman pian.

Säilytämme tietojasi poistopyynnöstäsi huolimatta ainoastaan silloin, kun tietojen säilyttämiseen on olemassa perusteltu syy, kuten lakisääteinen velvoite.

Vastustamisoikeus ja käsittelyn rajoittaminen

Sinulla on oikeus vastustaa tietojesi käsittelyä tai profilointia, kun tietojasi käsitellään suoramarkkinointia varten. Sinulla on oikeus vaatia henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista muun muassa silloin, kun sinua koskevat tiedot eivät pidä paikkaansa.

Lisäksi sinulla on tietyissä erityistilanteissa oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, jos perusteena on henkilökohtainen erityistilanne.

Voit vedota vastustamis- ja rajoittamisoikeuksiisi olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme, jonka yhteystiedot löytyvät tämän tietosuojaselosteen kohdasta 4.

Tietojen siirtäminen järjestelmästä toiseen

Voit halutessasi siirtää henkilötietojasi toiselle organisaatiolle. Jos haluat siirtää tietojasi järjestelmästä toiseen, luovuttamme sinulle kyseiset tiedot jäsennellyssä ja sähköisessä muodossa. Voit olla näissä asioissa yhteydessä asiakaspalveluumme, jonka yhteystiedot löytyvät tämän tietosuojaselosteen kohdasta 4.

Oikeutesi valituksen tekemiseen

Sinulla on oikeus tehdä valitus kansalliselle tietosuojavalvontaviranomaiselle, jos koet henkilötietojen käsittelymme olevan tietosuojalainsäädännön vastaista.

  1. YHTEYSTIEDOT

Rekisterinpitäjä: Hirvelän Taimisto Avoin Yhtiö y-tunnus: 0664529-9.

Lehtimäentie 1034, 63640 Ritola, TÖYSÄ

Jos sinulla on henkilötietojen käsittelyyn liittyvä pyyntö, ilmoitus tai muuta kysyttävää, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme seuraavilla tavoilla:

Evästeet


Koska käytämme evästeitä tällä verkkosivulla, on meillä velvollisuus tiedottaa niiden käytöstä.

Tiedonantovelvollisuuteen sisältyy se, että näistä tiedoista tulee käydä ilmi tietojen keräys- ja käyttötapa.

Tiedonantovelvollisuuden tavoitteena on luoda läpinäkyvyyttä prosesseille, jotka tukevat käyttäjän Internetissä liikkumista keräämällä käyttäjästä tietoa. Lisäksi määräykset takaavat, että käyttäjä voi valvoa näiden tietojen käyttötapaa.

Mitä evästeet ovat?
Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka selain tallentaa käyttäjän tietokoneelle tai päätelaitteelle Internetiä käytettäessä. Evästeitä käytetään monista syistä, joista yleisin on verkkosivuston tarkoituksenmukainen toiminta.

Käyttäjän tietokoneelle tai päätelaitteelle tallennetun evästeen avulla verkkosivusto muistaa käyttäjän laitteen ja kerää tietoa siitä, mitä sivuja ja toimintoja käyttäjän selaimella käytetään. Tällä tavoin meidän kaltaiset yritykset voivat selvittää, kuinka suosittuja yksittäiset sivut ovat tai millä sivuilla käydään harvoin, jolloin niitä voidaan parantaa.

Palveluiden toimittaminen Internetissä käytännössä edellyttää teknisesti sitä, että evästeet tallennetaan. Esimerkiksi sähköisessä kaupankäynnissä on tärkeää, että verkkosivusto muistaa käyttäjän vierailleen verkkokaupassa ja sen, mitä tuotteita käyttäjä on katsellut ja lisännyt ostoskoriinsa. Evästeet huolehtivat siitä, että verkkosivusto muistaa käyttäjän ostoskorin sisällön, kun käyttäjä siirtyy taaksepäin esimerkiksi katselemaan muita tuotteita. Evästeiden avulla ei voida selvittää käyttäjän henkilöyttä eli nimeä tai muita henkilötietoja. Evästeet eivät myöskään levitä tietokoneviruksia tai muita haittaohjelmia eivätkä ne voi kerätä tietoa siitä, mihin muuhun käyttäjä käyttää tietokonettaan.

Miksi käytämme evästeitä?
Käytämme evästeitä eri tarkoituksiin. Evästeitä käytetään ensinnäkin tilastotietojen keräämiseen. Näin voimme tutkia, miten verkkosivustoa käytetään, ja siten parantaa verkkosivuston helppokäyttöisyyttä. Tilastotiedot ovat luonnollisesti nimettömiä.

Käytämme evästeitä myös teknisistä syistä. Kuten edellä on todettu, evästeiden käyttö on välttämätöntä, jotta tämä verkkosivusto toimii halutulla tavalla.

Saatamme käyttää evästeitä myös markkinointiin, jotta voimme seurata useiden eri verkkosivujen käyttöä. Näitä evästeitä käytetään profiilien koostamiseen käyttäjien haku- ja selauskäyttäytymisestä.

Lisäksi saatamme käyttää evästeitä seurataksemme käyttäjien selaustapoja ja -toimintoja. Kerättyä tietoa käytetään näyttääksemme käyttäjille kohdistettua sisältöä.

Miten hyväksyn evästeiden käytön tällä sivustolla?
Suostumusta kysytään, kun käyttäjä käy ensimmäisen kerran verkkosivustolla. Sivun yläreunaan ilmestyy tietopalkki, jossa kerrotaan sivuston käyttävän evästeitä ja josta käyttäjä voi napsauttamalla lukea lisätietoja evästeistä. Jos käyttäjä ei napsauta linkkiä, vaan siirtyy eteenpäin sivustoon, evästeet alkavat toimia, ja palkki häviää.

Käyttäjä voi halutessaan kieltää evästeiden tallentamisen tietokoneelleen selaimen asetuksista. Tällöin tulee kuitenkin muistaa, että kaikki verkkosivuston toiminnot eivät toimi mahdollisimman hyvin ilman evästeitä. Käyttäjä voi aina tarkistaa, mitä evästeitä tietokoneelle on tallennettu, sekä muuttaa ja poistaa tallennettuja evästeitä.

Jos käyttäjä ei halua ottaa evästeitä käyttöön, useimmissa uusissa selaimissa voidaan valita Internet-asetuksista edistyneet evästeasetukset ja lisätä tämä toimialue niiden verkkosivustojen luetteloon, joiden evästeitä ei oteta käyttöön. Näissä asetuksissa käyttäjä voi myös poistaa selaimen tallentamia evästeitä joko yksitellen tai kaikki kerralla.

Verkkosivuston käyttämät evästetyypit

Aiemmin mainitun käyttäjäkokemuksen parantamisen lisäksi, evästeitä käytetään tilastojen laatimiseen. Evästeitä käytetään käyttäjän selauskäyttäytymisen muistamiseen: kuinka monta kertaa käyttäjän tietokoneella tai päätelaitteella on vierailtu verkkosivustolla, kuinka pitkään käyttäjä on viipynyt verkkosivustolla ja kuinka käyttäjä on päätynyt verkkosivustolle (esimerkiksi Googlen kautta). Tähän tarkoitukseen käytetään Google Analyticsia. Google Analyticsin tietosuoja- ja turvallisuusperiaatteisiin voi tutustua täällä: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.

Lisäksi verkkosivusto käyttää teknisiä evästeitä, jotka varmistavat, että käyttäjä ohjataan alueellisesti oikeaan osioon verkkosivustossa ja että sivun osaelementit pidetään avoinna.

Verkkosivusto voi sisältää linkkejä muihin sivustoihin. Emme vastaa näistä sivustoista, eikä tämä evästekäytäntö koske niitä.

Evästeiden hylkääminen ja poistaminen
Käyttäjä voi hylätä evästeet selaimen asetuksista. Kuten edellä on todettu, kaikki verkkosivuston toiminnot ja palvelut eivät toimi hyvin, jos käyttäjä on hylännyt evästeiden käytön selaimessa.

Kaikissa selaimissa evästeitä voidaan poistaa yksitellen tai kaikki kerralla. Asetukset löytyvät eri paikoista selaimen mukaan.

Muut kysymykset
Verkkosivuston käyttäjät voivat kysyä lisätietoja evästeiden käytöstä ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun tilaukse@hirvelantaimisto.fi